corba cesitleri |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
corba cesitleriNohut iskembe corbasi yarim kolo sigir iskembesi 1, su bardagi nohut (aksamdan islatip haslayin) 1 adet yumurta sarisi 1 adet sogan 1 adet havuc yarim bardak aycicek yagi 1bardak yogurt 3kasuk un 1limonun suyu tuz, kirmizi biber yapilisi iskembeyi yikayip bir tencereye koyun soganive havucu bütün olarak ilave edin ,15 subardagi su ilave edip yeteri kadar tuzunu koyun sivi yagi da ilave ettikten sonra altini acin ve 1 saat pisirin pisen iskembeyi sudan cikarip ufak ufak dograyip kendi suyuna katin ve altini hafif acin yogurdu ve unu cirpip 3 yumurta sarisinida ilave ederek sulandirin ve iskembenin üzerine koyun biraz daha kaynattiktan sonra pismis nohutu da ilave edin daha sonra ayri kapta kirmizi toz biberi yag´da yakip üzerine dökün corbaniz hazir dir AFIYET OLDUN |
corba cesitleri |
06-27-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
corba cesitleriKASARLI SOGAN CORBASI 6 adet iri sogan 2 adet iri domates 2 adet iri sivri biber yarim bardak sivi aycicek yagi 6 bardak et suyu 2 kasik un 1 bag maydonoz 1 adet limon suyu bir miktar kasar peyniri YAPILISI soganlari ufak ufak dograyin sararincaya kadar yagda kavurun domatesleri soyup biberi dogradiktan sonra beraber sogana ilave edip unuda koyup biraz kavurun unun topaklanmamasi icin soguk su ile asilayin et suyunu da ilave edip bir tasim kaynatip maydonozu ve limonu koyun tuzunuda ekmeyi unutmayin istenirse baharat konula bilir bir miktar kasari rendeleyip servis yapabilirsiniz AFIYET OLSUN |
corba cesitleri |
06-27-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
corba cesitleriYÜRÜK CORBASI yarim bardak bugday yarim bardak yesil mercimek 2 adet orta boy sogan 2 adet sivri bibet bir demet maydonoz taze nane 6 bardak et suyu baharattuz yarim bardak aycicek yagi YAPILISIbugdayi ve mercimegi yikayip tencereye koyun on bardakta su ilave edip pisirin suyunu cekip cekmedigini konrol edin pisen mercimege et suyunu koyun soganlari ve biberleri ufak ufak dograyip yagda kavurun ve kaynayan bugdayi karistirinn maydonozu ve naneyi dograyip birlikte ilave edin yeteri kadar baharati da koyun istenirse limon sikila bilir corbaniz hazirdir AFIYET OLSUN |
corba cesitleri |
06-27-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
corba cesitleriBAKLA CORBASI yarim kilo taze bakla 2 adet iri sogan 2 adet iri domates 2 adet sivri biber 1 bir bardak yogurt 2 corba kasigi un yarim bardak aycicek yagi 5 bardak et suyu veya tafuk suyu bir miktar dere otu YAPILISI baklayi ayiklayip yikayin ince ince dorayip biraz yagda kavurduktan sonra sogani ve biberi dograyip ilave edin biraz daha kavurun soganlar sararinca domatesi ilave edin biraz daha kavurun et suyunu da üstüne koyup kaynatin baklanin pisip pismedigini kontrol edin diger taraftan yogurdu unu karistirip bir bardak suyla sulandirin tencerenin altini hafif acin unla yogurdu ilave edin biraz daha kaynattiktan sonra dogradiginiz dere otunu ekleyin corbaniz hazirdir arzuya göre limon sikila bilir AFIYET OLSUN |
corba cesitleri |
06-27-2012 | #5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
corba cesitleriKEREVIZ CORMASI ( TERBIYELI) 4 adet yaprakli kereviz 2 adet iri sogan 2 adet iri biber 1 bardak süt 2 kasik un 2 adet yumurta sarisi tuz istenirse baharat yarim bardak aycicek yagi alti bardak tavuk suyu 1 limon YAPILISIkerevizi soyup yapraklariyla uvak uvak dorayin sogani da ufak ufak dograyip yagda kavurun biberleride ilave edip biraz daha kavurduktan sonra unu ilave edip biraz daha kavurun ve et suyunu katin biraz kaynattiktan sonra sütüde ilave edip bir tasim kaynatin icine bir limon SIKIP tuz ve baharatida ilave ettiginizde corbaniz hazirdir AFIYET OLSUN |
|