![]() |
Acılı Fasulye Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Acılı Fasulye ÇorbasıMalzeme - 2 su bardağı haşlanmış fasulye - 3 yemek kaşığı Sıvı Sana - 2 adet sivri biber - 1 adet kuru soğan - 2 adet domates - 6 su bardağı et suyu - Tuz - karabiber - Sosu için - 2 yemek kaşığı Sıvı Sana - 1 tatlı kaşığı kuru nane - 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber Hazırlanışı Sivri biberlerin tohumlarını çıkarıp, kıyınız ![]() Kuru soğanın kabuklarını soyup, piyazlık doğrayınız ![]() Domatesi, rendenin geniş tarafı ile rendeleyiniz ![]() Fasulyeleri önceden ıslatıp, haşlayınız ![]() Haşlanmış fasulyeleri, 3 su bardağı et suyu ile mikserde püre haline getiriniz ![]() Tavada 3 yemek kaşığı Sıvı Sanayı kızdırıp, kuru soğanları pembeleşinceye kadar kavurunuz ![]() Pembeleşen soğanların içine kıyılmış sivri biberleri ilave edip, sote etmeye devam ediniz ![]() En son olarak rendelenmiş domatesi, püre haline gelmiş fasulyeleri ve kalan et suyunu tuz - karabiberi ilave edip, kaynatınız ![]() Pişen çorbayı servis tabağına alıp, küçük bir tavada Sıvı Sanayı, kuru naneyi, kırmızı pul biberleri kavurup çorbanın üzerine döküp, çorbayı sıcak olarak servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|