![]() |
Aşçıbaşı Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aşçıbaşı ÇorbasıAşçıbaşı Çorbası tarifi - Aşçıbaşı Çorbası yapilisi ![]() Malzemeler: 4 yemek kaşığı tereyağlı margarin 2 yemek kaşığı un 2 adet tavuk göğsü (veya hindi göğsü) 2 adet domates 6 su bardağı tavuk suyu 1 yemek kaşığı salça Yarım su bardağı tel şehriye 1 su bardağı kırmızı mercimek 1 adet kuru soğan 1 tatlı kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı kuru nane Yarım demet maydanoz Tuz, karabiber Yapılışı: Tavuk göğüslerini şeritler halinde doğrayın ![]() Kırmızı mercimeği ayıklayıp, nişastası gidene kadar bir süzgecin içinde yıkayın ![]() Kuru soğanı ayıklayıp, rendeleyin ![]() ![]() Derin bir tencerede tereyağlı margarini kızdırıp, içine unu ilave edin ![]() ![]() ![]() Soğanlar renk alınca, salçayı ekleyip, salçanın kokusu çıkana kadar pişirin ![]() Daha sonra içine yıkanmış kırmızı mercimekleri ve tavuk suyunu ilave edip, kaynatın ![]() Mercimekler tavuk suyunda pişince, çorbayı mikserden çekin ![]() Püre haline getirdiğiniz çorbayı tekrar tencereye koyup, bir taşım kaynatın ![]() Çorba kaynamaya başlayınca içine doğranmış tavuk parçalarını, domatesleri, kekiği, kuru naneyi, tuz ve karabiberi ilave edip, tavuk etleri pişene kadar çorbayı bir taşım kaynatın ve servis tabağına alın ![]() Kıyılmış maydanoz ile süsleyip, sıcak olarak servis edin ![]() |
![]() |
![]() |
|