Şişberek çorbası |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Şişberek çorbasıMALZEMESİ:250Gr az yağlı kıyma,1 baş soğan,karabiber tuz hamuru için 2 su bardağı un 1,5 çay bardağı pirinç ,1 su bardağı tuzlu yoğurt ya da yağlı süzme yoğurt YAPILIŞI:Kıymanın içine soğanı çok ince doğranır,tuz ve karabiber konup karıştırılırHamuru için una su ve tuz katılıp mayasız orta sertlikte bir hamur yapılırSonra oklavayla açılıp karelere kesilir içine et konup kapatılıraz unlanmış tepside 15 dk fırınlanır ÇORBASI İÇİN:Tencereyeyarısına kadar su koyup kaynatılır kaynayan suya 1,5 çay bardağı pirinç koyup açılması beklenir sonra hamurlarda içine atılıp iyice kaynatılır içindekiler pişince tuzlu yoğurdu veya süzme yoğurt koyup az daha kaynatıp ocaktan alınır üzerine tereyağı nane kızdırılıp dökülür |
|