![]() |
Dovga çorbasi (azeri mutfagi) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dovga çorbasi (azeri mutfagi)Dovğa Tarifi Malzemeler 1 adet yumurta 1/2 demet dereotu 1,5 çorba kaşığı un tuz 2 çorba kaşığı pirinç 3 su bardağı yoğurt 6 su bardağı su 1 bardak haşlanmış nohut 1/2 demet ıspanak 1/2 demet nane Yapılışı Yumurtayı, unu, pirinci, yoğurdu bir tencerede iyice karıştırınız ve üzerine yavaş yavaş tüm suyu ilave ediniz, (yoğurdun koyu ayran kıvamına gelmesi gerekiyor), sonra normal ateşte elinizi bırakmadan tahta kaşıkla kaynayıncaya kadar karıştırınız ![]() ![]() ![]() Sogutarak icerseniz hem acliginizi giderir hemde rahatlatir ![]() Bu çorba semizotu, ebegümeci gibi yeşillikler kullanarak da yapılabilir ![]() ---- |
![]() |
![]() |
|