BademLi tavuK corBasi |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
BademLi tavuK corBasiBademli tavuk çorbası KAÇ KİŞİLİK: 8 HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dk PİŞME SÜRESİ: 40 dk Malzemeler: 1 bütün tavuk 10 su bardağı su 3 yemek kaşığı pirinç 30 gr tereyağı 2 yumurta 1 limonun suyu 2 tatlı kaşığı nişasta 200 gr toz badem 1 çay kaşığı safran 2 yemek kaşığı sirke 1 nar Tuz Hazırlanışı: *Safranı 1 kahve fincanı sirkeli suda 2 saat bekletin Tavuğu su ile yumuşayana kadar haşlayın Suyunu süzüp 8 bardak tavuk suyunu ayırın Tavuğun deri ve kemiklerini ayırıp etlerini didikleyin *Tavuk suyunu bir tencereye alın ve kaynatın Pirinci yıkayıp ekleyin ve kısık ateşte 25 dakika pişirin Bu arada tavada tereyağını eritip toz bademi hafif pembeleşinceye kadar kavurun Karışımı yağıyla birlikte çorbaya ilave edin 15 dakika daha pişirin *Bir kasede nişastayı yumurta sarılarıyla çırpın Limon suyunu ekleyin Terbiyeyi biraz tavuk suyu ile inceltip karıştırarak çorbaya yavaş yavaş ekleyin *Safranı suyu ile birlikte çorbaya karıştırın 1-2 taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın Servis kasesine önce didiklenmiş tavuk etlerinden paylaştırıp üzerine çorbayı ekleyin Nar taneleriyle süsleyerek servis yapin |
|