![]() |
ŞEHRIYELI TAVUK ÇORBASı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ŞEHRIYELI TAVUK ÇORBASıMALZEMELER 1 ![]() 1 ![]() Yarım tavuk 1 küçük domates (kabuğu soyulup ufak kare doğranmış) 1 ![]() 1/4 demet Maydanoz 1/4 çorba kaşığı limon suyu 2 küçük kuru soğan, soyulmuş Yeterince tuz 5 kişilik HAZIRLANIŞI Tavuğu, soğanları ve suyu bir tencereye koyup kayanatın ![]() Üzerine gelen köpüğü kevgir ile alın ve ağır ateşte pişirin ![]() Pişen tavuğu soğuk suya çıkarın ve soğuk su ile doldurulmuş bir kap içine koyun, sudan çıkartıp derisini ve kemiklerini ayırıp etlerini lime lime doğrayın ![]() Tavuk suyunu süzün, içine domates koyup 5 dakika kadar kaynatın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|