Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çorbası, tavuk, şehriyeli

ŞEHRIYELI TAVUK ÇORBASı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

ŞEHRIYELI TAVUK ÇORBASı



MALZEMELER


15 çay kaşığı karabiber

15 çorba kaşığı tel şehriye

Yarım tavuk

1 küçük domates (kabuğu soyulup ufak kare doğranmış)

15 litre su

1/4 demet Maydanoz

1/4 çorba kaşığı limon suyu

2 küçük kuru soğan, soyulmuş

Yeterince tuz


5 kişilik



HAZIRLANIŞI


Tavuğu, soğanları ve suyu bir tencereye koyup kayanatın

Üzerine gelen köpüğü kevgir ile alın ve ağır ateşte pişirin

Pişen tavuğu soğuk suya çıkarın ve soğuk su ile doldurulmuş bir kap içine koyun, sudan çıkartıp derisini ve kemiklerini ayırıp etlerini lime lime doğrayın

Tavuk suyunu süzün, içine domates koyup 5 dakika kadar kaynatın Şehriyesini, tavuğunu ve tuzunu koyup 5 dakika kaynatıp lezzetini kontrol edin Servis yaparken üzerine maydanoz koyabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.