KEREVIZ ÇORBASı |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
KEREVIZ ÇORBASıMALZEMELER 1 adet kereviz 1 baş soğan Yarım kilo süt 1-2 tanekarabiber 2 bardak su 1 yemek kaşığı un Yeteri kadar tuz 1 çay kaşığının ucuyla karabiber 1 yumurta sarısı 1 kutu krema HAZIRLANIŞI Yağ hafifçe kızdırılıp küp küp doğranmış kerevizler, ince ince doğranmış soğan 1-2 kez yağda çevrilir Üzerine yarım kilo süt ve su ilave edilir ve 15-20 dakika pişirilir Ilındıktan sonra bir el mikseriyle içindeki malzeme parçalanır Ilınan çorbadan bir kepçe alınarak un bir bulamaç haline getirilip (pürtüksüz olmalıdır) çorbanın içine ilave edilir 1-2 taşım daha kaynatılır Servis edileceği zaman krema ile çırpılmış yumurta ile havanda dökülmüş karabiberler ilave edilip bir taşım daha kaynatılıp servise sunulur Arzuya göre tuz ilave edilir |
|