Tapyoka Çorbası |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tapyoka ÇorbasıTAPYOKA nedir Tapyoka, Manihot esculenta bitkisinin köklerinden, ekstraksiyon yöntemi ile elde edilen tatsız, kokusuz ve renksiz bir tür nişastadır Güney Afrika kökenli Manihot esculenta bitkisi, günümüzde dünya çapında yetiştirilmektedir ve Hindistan’ın Kerala bölgesinde tapyoka, acı tapyoka, manyok, boba, kapa isimleriyle adlandırılır Tapyoka, gıdalarda koyulaştırıcı madde olarak dünyanın her yerinde yaygın olarak kullanılan bir maddedir Gultensiz ve hemen hemen proteinsiz bir maddedir TAPYOKA ÇORBASI Malzemeler *2 çorba kaşığı tapyoka *5 su bardağı su *1 kaşık un *Yeteri kadar tuz *1 çorba kaşığı tereyağ Yapılışı Çorba pişecek kap içinde tereyağlı un karıştırılır Kaynamış beş su bardağı su ilâve edilir, su kaynarken kaşıkla su karıştırılır İçine tapyoka toplu olmaması için serpilerek konur Piştikten sonra ateşten alınır |
|