ERZİNCAN ÇORBASI |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
ERZİNCAN ÇORBASIMalzemeler: - 250gr yağsız dana kıyması,- 2 çorba kaşığı un, - 2 adet soğan, - 2 çorba kaşığı sıvı yağ, - 1 çorba kaşığı salça, - 1/2 su bardağı erişte, - 2 diş sarmısak, - 2 su bardağı yoğurt, - 1 tatlı kaşığı kuru nane, - 2 adet etsu tablet, - Tuz, karabiber Yapılışı: Kıymaya karabiber ve yarım tatlı kaşığı tuz ekleyip, yoğurun Nohut gibi köfteler hazırlayın Sıvı yağda, doğradığınız soğanları hafifçe kavurun Salçayı ekleyin Üzerine 4 su bardağı su ekleyin Etsu tabletlerini atın Kaynayınca köfteleri unlayıp içine atın 5-6 dakika pişirin Erişteyi ekleyin Sarmısakları dövüp, yoğurda ilave edip iyice çırpın Çorbaya yavaş yavaş ekleyin Karıştırarak 2-3 taşım kaynatıp, ateşten alın Üzerine yağda kızdırılmış nane döküp, servis yapın
|
|
|
|