Tırhıt Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tırhıt ÇorbasıHazırlama süresi : 35dk Servis : 6 kişi MALZEMESİ 250 gr kuzu eti 2 adet kuru soğan 2 adet yeşil biber 1 yemek kaşığı biber salçası 1 kahve fincanı bulgur 1 su bardağı fırınlanmış erişte 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı tuz, karabiber TARİF Tereyağının yarısını tencereye koyun Küp küp doğranmış soğanlarla aynı boyutta doğranmış kuşbaşı eti katarak kavurun Üzerine biber salçası, halka doğranmış yeşil soğan, karabiber, tuz ve 8 bardak su koyup, orta ateşte eti iyice pişirin İçine bulgur ve erişte ekleyin Suyu azaldıkça, sıcak su ekleyip çorbayı kaynatın Üzerine tereyağında kızdırılmış pul biber döküp servis yapın![]()
|
|
|
|