Tarhunlu Mercimek Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tarhunlu Mercimek ÇorbasıMALZEMELER 1 su bardağı yeşil mercimek 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 kahve fincanı arpa veya tel şehriye 6 su bardağı su 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 yemek kaşığı kurutulmuş tarhun otu veya aynı miktarda kuru nane 1 su bardağı yoğurt HAZIRLANIŞI Önce mercimeği yıkayıp, süzdürelim ve 3 su bardağı suyla haşlanmaya bırakalım En geç 30-35 dakika sonra mercimek pişip, yumuşadığında üzerine zeytinyağı ile kalan 3 su bardağı suyu da ekleyip, kaynamaya bırakalım Çorbanın suyu kaynamaya başladığında şehriyeyi salalım ve 8-10 dakika kadar pişirelim Bu arada varsa tarhunu yoksa naneyi ekleyip, ocağın altını söndürelim Öte yandan küçük bir kasede çırptığımız yoğurdu sıcak çorbaya aktarırken sürekli karıştıralım Sıcak olarak da servise sunalım![]() alıntı |
|
|
|