![]() |
Közbiberli Karnıbahar Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Közbiberli Karnıbahar ÇorbasıMalzeme 3 yemek kaşığı SanaCream Bonjour 1 adet orta boy karnıbahar 1 adet kuru soğan 3 adet köz biber 3 diş sarımsak 2 adet sivri biber 1 yemek kaşığı sirke 2 yemek kaşığı un 8 su bardağı tavuk suyu Tuz-karabiber Üzeri için 1 su bardağı krema Yarım demet dereotu Hazırlanışı Kuru soğanı piyazlık doğrayın ![]() Karnıbaharı ayıklayıp, yıkadıktan sonra küçük parçalara bölün ![]() Köz biberleri şerit şerit doğrayın ![]() Dereotunu kıyın ![]() Sivribiberlerin tohumların çıkarıp, kıyın ![]() Derin bir tencerede Sana Cream Bonjouru kızdırıp, içine kıyılmış sarımsakları ve piyazlık doğranmış soğanları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun ![]() Soğanlar pembeleşince içine doğranmış karnıbaharları ve unu ilave edip, unun kokusu çıkana kadar kavurun ![]() Un kavrulunca içine tavuk suyunu ilave edip, kanıbaharlar yumuşayıncaya kadar pişirin ![]() Karnıbaharlar yumuşadıktan sonra mikser ile çekip, püre haline getirin ![]() Daha sonra çorbanın içine sirkeyi, doğranmış sivribiberleri ve köz biberleri, tuz ve karabiberi ilave edip, sebzeler yumuşayıncaya kadar bir taşım kaynatın ![]() Çorbayı ateşten indirmeden önce içine kremayı ilave edip, karıştırın ![]() Çorbayı kaynatmadan servis tabağına alıp, üzerini dereotu ile süsledikten sonra sıcak olarak servis edin ![]() |
![]() |
![]() |
|