![]() |
DÜĞÜN ÇORBASI |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() DÜĞÜN ÇORBASIMalzemeler: 10 su bardağı soğuk su 3 çorba kaşığı un 2 yumurta 2 limon 250g kuzu gerdanı parçalanmış (kemikli et) 2 çorba kaşığı sıvı yağ 1 kahve kaşığı kırmızı biber tuz Yapılışı : Soğuk su etncereye konur ve etlerde yıkanılarak suyun içine katılır ![]() ![]() ![]() ![]() Bir kasede yumurta, limon suyu ve un, et suyundan azar azar alarak ezilir ![]() Kaynamakta olan et suyuna katılıp karıştırılarak pişirilir ![]() Bir yandan etler kemiklerinden ayıklanır ![]() Tencereye ilave edilir ![]() ![]() ![]() Yağda kırmızı biber kızdırılıp çorbaya dökülür ![]() |
![]() |
![]() |
|