Bademli Şehriyeli Tavuk Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bademli Şehriyeli Tavuk ÇorbasıMalzemeler : 1 adet tavuk göğsü 1 su bardağı tel şehriye 8 su bardağı tavuk suyu 2 adet domates 1 yemek kaşığı salça 1 tatlı kaşığı kuru nane 1 tatlı kaşığı kekik tuz- karabiber sosu için: 3 yemek kaşığı margarin 1/2 su bardağı badem Hazırlanışı : Tavuk göğsünü yatay olarak ortadan ikiye kestikten sonra ince şeritler halinde doğrayın ![]() Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın veya rendeleyin ![]() Bademleri sıcak su da bekletip kabuklarını soyduktan sonra ince ince kıyın ![]() Derin bir tencerede margarini kızdırıp içine doğranmış domatesleri ekleyip, domatesleri pişirin ![]() Domatesler piştikten sonra salçayı ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavurun ![]() Salça kavrulunca tavuk suyunu ilave edip iyice karıştırın İçine doğranmış tavuk parçalarını ekleyip,bir taşım kaynatın Tavuklar piştikten sonra içine içine tel şehriyeyi, kuru naneyi,kekiği,tuz- karabiberi ekleyip şehriyeler yumuşayıncaya kaynatın Çorba kaynarken küçük bir tavada margarini kızdırıp, içine bademi ilave edip bademler renk alıncaya kadar kavurun![]() Pişen çorbayı servis kasesine alıp üzerine margarini ile kavurduğunuz bademleri ilave edip sıcak olarak servis edin
|
|
|
|