Sebzeli Ramazan Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli Ramazan ÇorbasıSebzeli Ramazan Çorbası Tarifi - Sebzeli Ramazan Çorbası Nasıl Yapılır - Sebzeli Ramazan Çorbası Malzemeleri Malzeme Listesi 1 Çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber 2 Yemek Kaşığı Tereyağ 1 Adet Soğan 1 Adet Havuç 2 Adet Patates 3 Adet Pırasa Çeyrek Adet Lahana (Bir Avuç Büyüklüğünde) 1 Kutu Krema 2 Yemek Kaşığı Un 1,5 Litre Su (yaklaşık 6 su bardağı) 1,5 Çay Kaşığı Tuz Sebzeli Ramazan Çorbası Nasıl Yapılır? 1 Patates, havuç, soğan ve pırasa ve lahanayı yıkayıp iyice kurulayın ve bütün sebzeleri rendenin ince tarafı ile tencereye rendeleyerek tavaya alın![]() 2 Tereyağını ilave ederek harlı ateşte 5 dakika kadar sürekli karıştırarak soteleyin![]() 3 Unu sebzelerin üzerine serpiştirip un sebzelerin içerisinde iyice eriyene kadar kavurun![]() 4 Karıştırmaya devam ederek azar azar suyu ilave edin![]() 5 Çorbanızın pişmesine yakın yaklaşık 20 dakika kadar sonra kremayı ilave ederek bir taşım daha kaynatın![]() 6 Son olarak tuzu ve karabiberini ekleyip sıcak olarak servise alın![]() Not: Bu tarifi servise alırken damak zevkinize göre, nane, sumak gibi baharatları kullanabilirsiniz ![]() Arzu ederseniz bu tarife salça ya da domates ekleyebilirsiniz ![]() Eğer salçalı yapmayı düşünüyorsanız sebzeleri sotelemeden önce salçayı sulandırarak yağ ile kısa bir süre pişirip ardından sebzeleri ekleyin ![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() |
|
|
|