![]() |
Kereviz & Pancar Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kereviz & Pancar ÇorbasıMalzemeler; 1 kereviz, soyulmuş yaprakları ve sapları kesilip ayrı bir yere koyulmuş, ve küp küp doğranmış 1 havuç, soyulmuş ve doğranmış 1 patates, soyulmuş ve küp küp doğranmış 1 küçük kırmızı pancar, soyulmuş, sapları kesilip ayrı bir yere koyulmuş, ve küp küp doğranmış ½ soğan, dörde bölünmüş 2 diş sarımsak, kıyılmış Küçük bir limonun yarısı 1 yemek kaşığı kereviz yaprağı, kıyılmış Taze çekilmiş beyazbiber veya karabiber 1 tablet etsu 1,5 yemek kaşığı un 1 bardak süt (ben bir dahaki sefere un ve süt koymayı düşünmüyorum sebzeler zaten yeterince kıvamlı oluyor, suyun miktarını da ona göre dengeleyerek daha hafif bir çorba yapılabilir) 2 yemek kaşığı tereyağı Tuz 4 su bardağı + 1 litre su, kaynamış Eğer isterseniz biraz muskat Hazırlanışı; Küçük bir tencereye, doğranmış kereviz, havuç, patates, pancar, soğan ve yarım limonu kabuğuyla beraber 4 su bardağı suda haşlayın ![]() Sebzeler iyice yumuşayınca içindeki limonu alıp atın, sonra robot veya el blendırıyla suyunu süzmeden püre yapın, bu aşamada mor bir püreniz olucak ![]() 1 sos tenceresinde, 2 kaşık tereyağında 1,5 kaşık unu kavurun ve 1 bardak sütü yavaş yavaş karıştırarak ekleyin ![]() Sebze püresini tencereye koyun ve 1 litre kaynamış suyu ilave edin ![]() ![]() ![]() Unlu karışımı çorbanın içine yavaş yavaş karıştırarak ekleyin ![]() Tuzunu, beyaz biber veya karabiberini arzu ederseniz kırmızı toz biberini ve muskatı, kıyılmış sarımsak, kereviz yapraklarını, ve etsu tableti atın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|