Hamur Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamur Çorbasıhamurlu çorba tarifi - et suyuna hamur çorbasıHamuru için: 1 yumurta 1 çorba kaşığı su 1 tutam tuz 100 gr unÇorba için: 1 litre et suyu 1/2 demet maydanoz Hazırlanışı: Hamuru için yumurtayı, su ve tuz ile birlikte bir kapta köpürünceye kadar çırpın Yavaş yavaş unu ilave edin Düzgün bir hamur elde edinceye kadar yoğurun Hamur tahtasını uniayın Hamuru bunun üzerinde çok ince bir şekilde açın 30 dakika kurumasını bekleyin Sonra 5 cm inceliğinde parçalar halinde kesin Bu parçaları da verev olarak bölün Et suyunu ısıtın Hamurları içine atın 10 dakika pişirin Bu arada maydanozu ince ince kıyın Çorbaya ilave edip servis yapın![]() alıntı |
|
|
|