Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bezelye, çorbası, ezme, sebzeli

Sebzeli Bezelye Ezme Çorbası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebzeli Bezelye Ezme Çorbası



Sebzeli Bezelye Ezme Çorbası Tarifi - Ezme Çorbası Yapılışı - Bezelye Ezme Çorbası Nasıl Yapılır - Bezelye Ezme Çorbası Malzemeleri

Malzemesi:

2 su bardağı kırık bezelye

6 su bardağı et suyu

2 ufak soğan

2 ufak havuç

1 orta kereviz

2 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

3-4 adet defne yaprağı

4 çorba kaşığı sade yağ veya mutfak margarini

1 kahve fincanı un

1 adet francala

50 gram kaşarpeyniri


Bir tencereye et suyu konulur, kereviz, havuç, soğan ayıklanır, yıkanır ve ufak ufak doğranır Et suyuna ilave edilir Karabiber, tuz, defne yaprağı ve bezelye iyice yıkanıp hep beraber tencereye konulur Bir saat orta ateşte kaynatılıp, kenara çekilir Pişen çorba süzgeçten geçirilir Başka bir tencereye yağ konulur, un ilave edilerek bir telle karıştırılarak birkaç dakika kavrulur İçine süzülen çorbadan yavaş yavaş dökülür Bir kaynama alır almaz ateşten indirilir Çorba kâsesine boşaltılır Bu arada francala ufak ufak kesilir, bir tepsiye yayılır, üzerine kaşarpeyniri rendesi serpilir Orta kızgın fırında yarım saat kurutulur Çorba ile beraber servisi yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.