![]() |
Bezelye Ezme Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bezelye Ezme ÇorbasıBezelye Ezme Çorbası Tarifi - Bezelye Ezme Çorbası Yapılışı - Bezelye Ezme Çorbası Nasıl Yapılır - Bezelye Ezme Çorbası Malzemeleri Bezelyeleri pişirmek için; 2 su bardağı (300 g) Feast Bezelye 1 çorba kaşığı Feast Küp Soğan 1 çorba kaşığı tereyağı (isteğe bağlı olarak zeytinyağı da kullanılabilir) 1 adet tablet et suyu 3 bardak su Meyanesi için; 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı riviera zeytinyağı 3 yemek kaşığı un 1 bardak soğuk su 1 kahve kaşığı tuz Servisi için; 3 dilim tost ekmeği (tavla zarı büyüklüğünde doğranmış ve fırında kurutularak kızartılmış) 8-10 dal doğranmış dereotu Her çorba için bir tatlı kaşığı krema Orta boy bir tencereye tereyağını koyup, eritin ![]() ![]() ![]() Üç bardak sıcak su ekleyin ve içine 1 adet tablet etsuyu veya tavuksuyu ilave edin ![]() ![]() ![]() Meyaneyi hazırlamak için bir tencereye 2 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı riviera zeytinyağını ilave edin ![]() ![]() ![]() Tencereyi kenara alın ve meyanenin soğuması için 10 dakika bekleyin ![]() ![]() Tencereyi ocağa alın ve orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın ![]() ![]() ![]() Püf noktası: Çorbanızın kıvamı koyu olmuş ise altını kapatmadan hemen önce bir miktar sıcak su ilave edebilirsiniz ![]() Servis önerisi: Çorbanızın dereotu ve kremasını üzerine ilav edebileceğiniz gibi, servisinden hemen önce içine de ekleyip mkarıştırabilirsiniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|