Pırasa Ezme Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pırasa Ezme ÇorbasıPırasa Ezme Çorbası Tarifi ( Diyet ) 1 kaşık un 150 gr pırasa 1 kaşık tereyağı 2 bardak su Tuz Önce pırasanın soğan kısmının tüylü tarafı ve yapraklarının uç kısım-lani: bıçakla kesilip atılır Yapraklarından kurumuş kısımlar da koparıiır ya da kesilir Ondan sonra bol suda iyice temizlenir Küçük küçük doğranır Yağ, tencerede eritilip hafif kızardıktan sonra un konur Karıştırılarak-birbirleri içinde erimesi sağlanır Sonra temizlenmiş pırasa tencereye konur Kaşıkla karıştırılarak ve ezilerek pırasalar öldürülür Daha sonra su ilâve edilir Kaynamaya bırakılır Tuzu da atıldıktan sonra pırasalar tekrar kaşıkla iyice ezilir Deliği çok sık olmayan süzgeçten geçirilerek çorba hazır hâle getirilir Posalar atılır Limon sıkılarak servis yapılır
|
|
|
|