![]() |
Zencefilli Havuç Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zencefilli Havuç ÇorbasıZencefilli Havuç Çorbası Tarifi - Zencefilli Havuç Çorbası Nasıl Yapılır Malzemeler 50 gr ![]() 2 adet soğan 1 çorba kaşığı taze zencefil, ince doğranmış ½ çorba kaşığı sarmısak, ince doğranmış 600 gr ![]() 200 gr ![]() 2 adet domates, doğranmış 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi 4-5 bardak (750 ml ![]() 2 çorba kaşığı limon suyu 100 ml ![]() Tuz, karabiber Frenk soğanı Hazırlanışı Tereyağını bir tencerede orta ateşte eritin ![]() ![]() ![]() Havuç, patates, domates ve limon kabuğunu da ekleyip 3-4 dakika kadar soteledikten sonra 4 bardak tavuk suyunu ilave edip karışımın kaynamasını bekleyin ![]() Ateşi iyice kısıp tencerenin kapağını kapatın ![]() ![]() Çorbayı ateşten alıp bir süre soğuttuktan sonra el blenderı ile pure haline getirin ![]() ![]() Bu aşamada, çorbanın kıvamını tercihinize göre ayarlamak için tavuk suyu ekleyin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|