![]() |
Ispanaklı Buğday Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ispanaklı Buğday ÇorbasıBuğdaylı Ispanak Çorbası - Ispanaklı Buğday Çorbası Tarifi - Buğdaylı Ispanak Çorbası Hakkında Malzemeler: 1 su bardağı aşurelik buğday 300 gram ıspanak 1 adet kalçalı tavuk budu 2 adet taze sarımsak 1 adet kırmızıbiber 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı beyaz biber 1 çay kaşığı tuz 1 dal ince kıyılmış taze biberiye 1/2 çay kaşığı muskat rendesi Terbiyesi için: 1 yumurta sarısı 3 dolu yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı un Yarım limon suyu 2 çorba kaşığı soğuk su Üzeri için: 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı domates salçası Yapılışı : Aşurelik buğdayı yumuşaması için 1 gece önce 3 su bardağı su ile ıslatın ![]() ![]() ![]() Tavuk budunu 5 su bardağı su ile yumuşayana kadar haşlayın ![]() ![]() Ispanağı iyice yıkayıp ince ince doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() Terbiye için geniş bir kasede yoğurt, yumurta sarısı, limon suyu, un ve 2 çorba kaşığı soğuk suyu iyice çırpın ![]() ![]() Karışımı azar azar ve sürekli karıştırarak çorbaya ilave edin ve kaynayana kadar karıştırmaya devam edin ![]() ![]() ![]() Tereyağını sos tenceresine koyup eritin ![]() ![]() ![]() Afiyet Olsun Alıntıdır |
![]() |
![]() |
|