![]() |
Yılanotu Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yılanotu ÇorbasıYılanotu Çorbası Tarifi - Yılanotu Çorbası Nasıl Yapılır - Yılanotu Çorbası Malzemeleri Malzemeler: 1 Demet Yılanotu (tırşik) 1 su bardağı Yarma Buğday 2 su bardağı terbiyeli yoğurt ½ su bardağı un Yapılışı: Yarma buğdayı 1 gece önceden ıslatın ![]() Yılan otlarını yıkadıktan sonra ince ince kıyın ![]() ![]() Buğday piştikten sonra üzerine (yılanotunun acısını alması için) un serpin ![]() Yaklaşık yarım saat sonra kaşık yardımıyla unu çorbanın üzerinden alın ![]() Çorbaya su ekleyin ve kaynatmaya başlayın ![]() ![]() Kaynayan corbaya yoğurdu çırparak azar azar ilave edin ![]() ![]() Üzerine zeytinyağı gezdirerek servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|