Etli Çorba |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Çorbaetli çorba nasıl yapılır - etli çorba tarifi - kuzu etli çorbaMalzemeler: 2 çorba kaşığı zeytinyağ1 (30 ml) 350 gr kuzu kuşbaşı (küçük doğranmış) 2 adet orta boy kuru soğan (yarım halkalar halinde doğranmış) 1/2 çay kaşığı acı toz kırmızıbiber 1/2 çay kaşığı toz zencefil 1/2 çay kaşığı kimyon 2 adet taze veya konserve küp doğranmış domates (250 gr) 1 baş sarımsak dövülmüş 8 su bardağı su (2 lt) 2+1/2 su bardağı haşlanmış nohut (500 gr) 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz 1/2 çay kaşığı tarçın 1/2 limon suyu Tuz Karabiber Yapılışı: Yağı, derin bir tencerede kızdırın Kuzu etini yüksek ateşte, iyice kavurun Ateşi kısın ve soğanları ilave edin Et ve soğanları karıştırarak 5 dk kadar, kısık ateşte pişirin Baharatları ilave edip; 2 dk daha pişirdikten sonra, domates ve suyu ilave edin![]() Mikserda 1 su bardağı nohutu ve sarımsağı ezin Ezdiğiniz nohutları ve geri kalan tane nohutları, pişmekte olan çorbanıza ilave edin Çorbayı kaynama noktasına geldikten sonra etler yumuşayıncaya kadar (40 dk) pişirmeye devam edin![]() Servis yapmadan 2 dk önce, çorbanıza limon suyu ve maydanozu ilave edin Tuz ve biberle lezzetlendirip, üzerine tarçın serperek servis yapın![]() alıntı |
|
|
|