![]() |
Kuzu Etli Pirinç Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuzu Etli Pirinç Çorbasıpirinç çorbası nasıl yapılır - etli pirinç çorbası tarifiMalzemeler: 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı 2 kuzu kolu (yaklaşık 1 kg; bütün yağları temizlenmiş) 750 g soğan (iri doğranmış) 500 g domates (kabukları soyulup, çekirdekleri temizlendikten sonra, iri doğranmış) 3 su bardağı tuzsuz tavuk (ya da et) suyu 1 havuç (kazınıp, yaklaşık 5 mm kalınlığında dilimlenmiş) 8 diş sarımsak (kıyılmış) 1 kereviz sapı (doğranmış) bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 1/2 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı biberiye 180 g pirinç Yapılışı: Ayçiçek yağını bir tavaya koyup, tavayı harlı ateşe oturtarak, yağı ısıtın ![]() ![]() ![]() Tavanın altını kısıp, soğanları koyun ve orta ateşte sık sık karıştırarak, renkleri hafifçe esmerleşinceye kadar (10-15 dakika) pişirin ![]() Tavayı ateşten alıp, delikli spatulayla soğanları kuzu kollarının bulunduğu tencereye aktarın ![]() ![]() ![]() Tavayı ateşten alıp, domatesli karışımı kuzu kollarının bulunduğu tencereye aktarın ![]() ![]() ![]() Bu arada bir başka tencereye 1 su bardağı su koyup, pirinci ekleyerek, tencereyi orta ateşe oturtun ve bir taşım kaynatın ![]() ![]() ![]() Öbür tencereyi ateşten alıp, kuzu kollarını büyük bir tabağa (ya da bir tepsiye) çıkarın ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|