Tavuklu Nohutlu Mantı Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu Nohutlu Mantı ÇorbasıTavuklu Nohutlu Mantı - Tavuklu Nohutlu Mantı Tarifi - Tavuklu Nohutlu Mantı Çorbası ![]() Malzemeler : Hamuru İçin: 2 Su B Un2 Yumurta 1 Çay K TuzSu İç Harcı İçin: 1 Kase Haşlanmış Nohut Üzeri İçin: 2 Haşlanmış Tavuk Budu 1 Kase Yoğurt 1 Çorba K Tereyağı2 Diş Sarımsak Toz Kırmızı Biber Hazırlanışı Mantının hamuru için; unu yumurtayı tuzu ve suyu bir kabın içine koyarak hepsini karıştırıyoruz Hamur kıvama gelene kadar un koyup yoğuruyoruz![]() Daha sonra tezgaha un dökerek hamurumuzu merdaneyle açıyoruz Hamur iyice açıldıktan sonra mantı kesme aletiyle kare kare kesiyoruz Kestiğimiz hamurların içine birer tane nohut koyarak kapatıyoruz ve mantıları tepsimize koyuyoruz![]() 180 derecelik fırında üstleri kızarana kadar pişiriyoruz ![]() Fırından çıkardığımız mantının üzerine haşladığımız tavuğun suyunu döküyoruz Üzerini kapatıp bekletiyoruz![]() Soğuduktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdiriyoruz Bir tavada tereyağını ve kırmızı biberi kavurup mantının üzerinde gezdiriyoruz![]() Son olarak da parçaladığımız tavukları mantımızın üzerine koyuyoruz ![]() (püf noktası: hamur açıldıktan sonra üzerinde un kalmamalıdır; kalırsa yapışmaz )
|
|
|
|