![]() |
Alabalık Köfteli Consomme |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alabalık Köfteli ConsommeÇorba Tarifi - Alabalık Çorbası - Alabalık Filetosu - Consomme Malzemeler 6 kişilik Köfteler: 250 g taze, iyice soğutulmuş alabalık filetosu, 1,5 dilim tost ekmeği, 1 yumurta, tuz, akbiber, 2 yemek kasığı taze krema, 1 yemek kasığı limon suyu, 1 limon kabuğu rendesi, 4 sap dereotu ![]() Fazladan: 2 domates, 800 ml balık suyu, 300 ml sebze suyu ![]() Yapılışı Köfteler: Eti küçük parçalar halinde koparın, ekmeğin kabuğunu çıkarın ![]() ![]() Dereotunu yıkayıp kurutun, uçlarını koparın ![]() ![]() ![]() Köfteleri delikli kepçe ile çıkarın ![]() ![]() Balık suyunu sebze suyu ile ısıtın ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|