![]() |
Erişteli Mısırlı Balık Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erişteli Mısırlı Balık ÇorbasıBalık Çorbası - Erişteli Çorba - Mısırlı Balık Çorbası Malzemeler 350 g balık eti (küçük kesilmiş) bir tutam beyazbiber 1/2 tatlı kaşığı tuz 25 cl ![]() 1 litre (4 su bardağı) balık suyu 125 g ıspanaklı erişte 175 g konserve tane mısır 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı 15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı 2 çorba kaşığı arpacık soğanı (ince doğranmış) bir tutam kekik Tarifi Balık etlerini akar su altında yıkayıp, sularını süzdürdükten sonra, bir tabakta beyazbiber ve tuzun yarısıyla karıştırarak, bir kenara bırakın ![]() Bir tencereye süt, balık suyu ve kalan tuzu koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, karışımı bir taşım kaynatın ![]() ![]() Bu arada ayçiçek yağını ve tereyağını kalın dipli bir tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, tereyağını eritin ![]() ![]() ![]() Tencereyi ve tavayı ateşten alıp, tavadaki balıklı karışımı, tenceredeki erişteli karışıma katın ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|