Alman usulü Kremalı patates çorbası |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Alman usulü Kremalı patates çorbasıAlman usulü Kremalı patates çorbası tarifi - Alman usulü Kremalı patates çorbası yaplışı - Alman usulü Kremalı patates çorbası malzemeleri Malzemeler: 120 gram soyulmuş patates 35 gram blok tereyağı 2 gram sarımsak püresi 45 gram ince kıyılmış kuru soğan 25 gram süt kreması 50 gram kokteyl sosis 50 gram tane şok bezelye ½ adet tavuk bulyon 3 su bardağı su Yeteri kadar Tuz ve karabiber Hazırlanışı: Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra kuş başı doğrayıp, hava ile temas ettiklerinde kararmamaları için su dolu bir kasenin içinde bekletiniz Derin bir tencerenin içinde tereyağı kızdırıp, içine ince kıyılmış kuru soğanları ilave edip, kuru soğanlar pembeleşinceye kadar kavurunuz Kuru soğanlar pembeleşince içine suyunu süzdüğünüz kuşbaşı patatesleri, bulyon ve suyu,tuz- karabiberi ilave edip, sebzeler yumuşayıncaya kadar kaynatınız Pişen çorbayı mixerden çekerek püre haline getirip süzgeçten geçirin ,ayrı bir yerde sadece su ile haşladığımız bezelye tanelerini ve ince doğramış sosisleri içerisine ilave edip kremayı üzerine gezdirip servis tabağına alınız Afiyet olsun |
|