Baharatlı Kabak Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Baharatlı Kabak ÇorbasıBaharatlı Kabak Çorbası Tarifi - Baharatlı Kabak Çorbası Nasıl Yapılır - Baharatlı Kabak Çorbası Malzemeleri Baharatlı Kabak Çorbası 1 1/2 çorba kaşığı ayçiçek yağı 1 küçük soğan (doğranmış) 2 diş sarımsak (ince kıyılmış) bir tutam zencefil 1/2 tatlı kaşığı kişniş 1/2 tatlı kaşığı kimyon 1/2 tatlı kaşığı zerdeçal 750 g kabak (kazınıp, kalın doğranmış) 1 küçük elma (kabuğu soyulup, çekirdekli bölümleri çıkarıldıktan sonra, ince dilimlenmiş) 3 su bardağı tuzsuz tavuk suyu 1/2 tatlı kaşığı tuz 1 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış) 1 su bardağı ayran 1 çorba kaşığı taze soğan (ince kıyılmış) Kalın dipli bir tencereye yağı koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın Isınınca soğanları koyup, yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) karıştırarak pişirin Sarmısak, zencefil, kişniş, kimyon vezerdeçalı ekleyip, 1 dakika karıştırarak pişirin Elma ve kabakları ekleyip, 1 dakika daha pişirdikten sonra, tavuk suyu ve tuzu katıp, bir taşım kaynatın Kaynayınca ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatarak, çorbayı 30 dakika pişirin![]() Tencereyi ateşten alıp, çorbayı blendır kabına aktararak, iyice karıştırın Yeniden tencereye boşaltıp, limon suyu ve ayranı çırpma teliyle çırparak ekledikten sonra, tencereyi orta ateşe oturtun ve çorbayı 2 - 3 dakika daha pişirin Tencereyi ateşten alıp, çorbayı 6 çorba kâsesine bölüştürerek, taze soğanları üstlerine serpiştirin ve servis yapın![]() |
|
|
|