Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
köfteli, tarhana

Köfteli Tarhana

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Köfteli Tarhana



MALZEMESİ

200 gr kıyma

4 yemek kaşığı tarhana (toz)

4 bardak su

1 yemek kaşığı margarin

1 adet kuru soğan

1 çay kaşığı nane

1 çay kaşığı pul biber

Karabiber

Tuz


TARİF

4 kaşık tarhanayı 4 bardak su ile karıştırın 10 dakika bekletin


Köftelik yağsız kıymaya bir tutam tuz, karabiber ve rendelenmiş kuru soğan ekleyin Tüm malzemeyi yoğurup, köfte haline getirin Elinizi suya batırarak nohuttan daha büyük köfteler yapın Yağsız teflon tavada köfteleri pişirip bekletin

Suyun içinde bekleyen tarhanayı karıştırarak kaynatmaya başlayın


Köfteleri ekleyip, 5 dakika daha kaynattıktan sonra ateşten alın


Nane, pul biber ve margarini kızdırıp, çorbanın üstüne döktükten sonra servis yapabilirsiniz


Püf Noktası: Su yerine et suyu (tablet de olabilir) kullanabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.