![]() |
Köfteli Tarhana |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Köfteli TarhanaMALZEMESİ 200 gr ![]() 4 yemek kaşığı tarhana (toz) 4 bardak su 1 yemek kaşığı margarin 1 adet kuru soğan 1 çay kaşığı nane 1 çay kaşığı pul biber Karabiber Tuz TARİF 4 kaşık tarhanayı 4 bardak su ile karıştırın ![]() ![]() Köftelik yağsız kıymaya bir tutam tuz, karabiber ve rendelenmiş kuru soğan ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() Suyun içinde bekleyen tarhanayı karıştırarak kaynatmaya başlayın ![]() Köfteleri ekleyip, 5 dakika daha kaynattıktan sonra ateşten alın ![]() Nane, pul biber ve margarini kızdırıp, çorbanın üstüne döktükten sonra servis yapabilirsiniz ![]() Püf Noktası: Su yerine et suyu (tablet de olabilir) kullanabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|