![]() |
Mantarlı balık çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mantarlı balık çorbasıMalzeme: 1 kg kırlangıç 1 adet havuç 2 diş sarmısak 1 adet kuru soğan 1/2 demet maydanoz 5 yemek kaşığı zeytinyağı (sızma) 1 ½ yemek kaşığı çam fıstığı 5 adet mantar 1 yemek kaşığı un 3 bardak su Tuz Karabiber Hazırlama: Balıkları iyice yıkadıktan sonra 3 bardak su ile 5 dakika kaynatın ![]() ![]() Sarımsak, soğan ve havucu ince kıyın ![]() ![]() ![]() ![]() Çam fıstıklarını dövün ![]() ![]() ![]() ![]() Üzerlerini kıyılmış maydanozla süsleyerek sıcak servis yapınız ![]() Dikkat: Bu çorba bir defada tüketilmelidir ![]() Bu yemeğe uygun diğer balıklar: İskorpit, adabeyi, öksüz , levrek, çipura, lagos, orfoz gibi beyaz etli bütün balıklar |
![]() |
![]() |
|