Yoğurtlu İrmik Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yoğurtlu İrmik Çorbasıyoğurtlu çorba tarifleri - irmikli yoğurt çorbası nasıl pişirilir ![]() Yoğurtlu irmik çorbası malzemeleri 250 gr kemikli et 1 soğan 1 kereviz 2-3 dal maydanoz 2 kahve fincanı irmik 6 su bardağı su 1 yumurta 1 su bardağı yoğurt 1 çorba kaşığı margarin 1 çay kaşığı nane Tuz, karabiber, kırmızı tozbiber # Yoğurtlu irmik çorbası hazırlanışı Yoğurtlu irmik çorbası: Soğan ve kerevizi soyup 2-3 parçaya kesin Kemikli eti tencereye alıp 6 bardak su, soğan, kereviz ve maydanozu ilave edin Kısık ateşte kapağı açık olarak kaynatın Çorbanın yüzeyinde biriken köpükleri kevgirle alın Kapağını kapatıp etler yumuşayıncaya kadar pişirin Eti bir tabağa alın![]() Çorbayı süzgeçten geçirip ayrı bir tencereye alın Orta ateşte kaynayıncaya kadar pişirin İrmiği serpip karıştırın Tuz ve karabiber ekleyin Etleri kemiklerinden tel tel ayırın ve çorbaya ekleyin![]() Yoğurt, yumurta ve 1 kepçe çorba suyunu bir kasede çırpıp kaynamakta olan çorbaya sürekli karıştırarak ilave edin 5 dakika daha kaynatıp ateşten alın![]() Margarini tavada eritip nane ve kırmızı tozbiberi hafif kavurun Sıcak çorbanın üzerine gezdirerek döküp servis yapın
|
|
|
|