Düğü Çorbası |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Düğü ÇorbasıDüğü Çorbası tarifi - Düğü yemeği nasıl yapılır Düğü Nedir? Bulgurun un haline, düğü deniyor bu yörede Biz de bu güzel tarifi yapabilmek için , düğüyü evimizde elde edebiliriz İnce bulguru kahve çekme makinasında çekerek un haline getiriyoruz Yemeğimizin ana malzemesi bu olacak Malzemeler - 1 su bardağı düğü -2 kaşık dolusu un -4 kaşık zeytinyağı -yeteri kadar su -1 adet patlıcan -5-6 adet domates -2 adet sivri biber -1 adet kırmızı biber -1 baş orta boy soğan -yarım demet maydanoz -tuz, karabiber, kırmızı biber, kimyon Servis sırasında: İsteğe bağlı -Sirke +dövülmüş sarımsak karışımı veya sarımsaklı yoğurt sos olarak yemeğin üzerine gezdirilir Yapılışı Düğü ve un , bir çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber, yarım çay kaşığı kimyon eklenerek yeteri kadar su ile hamur haline getirilir Bu hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır Diğer tarafta tencereye yağ, ince kıyılmış soğan ve biberler konur Tencerenin ağzı kapatılarak birkaç dakika pişirilir Patlıcan ve domates küçük doğranarak tencereye eklenirDomatesler eriyene kadra pişirilir 4-5 bardak kaynar su eklenir Düğüler atılır En az yarım saat kısık ateşte kapağı kapatılarak pişirilir Piştikten sonra ince kıyılmış maydanoz , birkaç tutam kimyon ve kırmızı biber eklenirServis sırasında sarımsaklı yoğurt veya sirke eklenebilir Afiyet olsun |
|