![]() |
Hamilelere Özel Çorba Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamilelere Özel Çorba Tarifidovga çorbası tarifi - gebeler için çorba tarifi - hamilelikte beslenme - dovga çorbası Anadolu’ya özgü Dovga Çorbası kalsiyum, protein ve karbonhidrat içermesi nedeniyle bu sıcak yaz günlerinde anne adaylarınının bir numaralı dostu! Ankara Üniversitesi (AÜ) Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof ![]() ![]() ![]() Şatıroğlu, rahat bir yaz geçirmek isteyen anne adaylarını, bunaltıcı sıcaklarda dikkat etmeleri gereken konular hakkında uyardı ![]() ![]() Hamileler için “Akdeniz Mutfağı”nın uygun besinler içerdiğini bildiren Şatıroğlu, günlük öğün miktarının bölünmesinin, şişkinlik şikayetinin önüne geçeceğini anlattı ![]() “Özellikle yaz döneminde 3 öğünde tüketilenler ikiye bölünmeli, yarısı ana öğünde, kalan yarısı da 2′şer saat arayla ara öğün olarak tüketilmeli ![]() ![]() ![]() ![]() Dovga çorbası her zaman tüketilebilir Yaz aylarında, her gruptan besinlerin dengeli bir biçimde tüketilmesinin gebelikte büyük önem taşıdığına işaret eden Şatıroğlu, “Haşlanmış buğday, mısır, pirinç ve nohut gibi besinlerin ayrana karıştırılarak yapıldığı, kalsiyum, protein, karbonhidrat ve yeterince yağ içeren, soğuk dovga çorbası, gebeler için mükemmel bir yaz yemeğidir” dedi ![]() Buzdolabında bekletilerek soğuk içilen bu çorbanın ana veya ara öğünde her zaman tüketilebileceğini kaydeden Şatıroğlu, haftada 3-4 öğün yağsız ton balığı, dana veya tavuk etiyle hazırlanan et yemekleri ile protein ihtiyacının karşılanabileceğini söyledi ![]() AÜ Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof ![]() ![]() ![]() ![]() “Kolay yıkanan ve ter emen pamuklu kumaşlar sıcağı hissettirmez ![]() ![]() ![]() ![]() Anne adaylarına “bol bol yüzün ve güneşten yararlanın” tavsiyesinde de bulunan Şatıroğlu, “Temizliği kanıtlanmış sahillerden denize ya da yeterli bakım yapılan havuzlara girilebilir ![]() ![]() ![]() Dovga çorbası nasıl yapılıyor? Malzemeler: 1 adet yumurta, 1/2 demet dereotu, 15 çorba kaşığı un, Biraz tuz, karabiber, 2 çorba kaşığı pirinç, 3 su bardağı yoğurt, 6 su bardağı su, 1 bardak haşlanmış nohut, 1/2 demet ıspanak, 1/2 demet nane Hazırlanışı: Yumurta, un, pirinç, yoğurt bir tencerede iyice karıştırılır ve üzerine yavaş yavaş tüm su ilave edilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|