![]() |
Körili Şalgam Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Körili Şalgam ÇorbasıMalzemeler 500 gr küçük şalgam Tuz 25 gr margarin veya tereyağı 1 küçük soğan, iyice rendelenmiş 2 çay kaşığı köri 600 ml tavuk suyu 1 çay kaşığı şeker yarım limonun suyu Taze öğütülmüş karabiber 150 ml krema 1 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz (Süslemek için) Yapilisı Şalgamları tuzlu kaynar suya atarak 3 dakika haşlayıp, süzün ![]() Bir tencerede margarini eritip, soğanla birlikte şalgamları ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() Köriyi ve tavuk suyunu ekleyin ![]() ![]() ağır ateşte şalgamlar yumuşayıncaya kadar 10 dak pişirin ![]() Şalgamları bir süzgeçten ezerek geçirin veya soğuttuktan sonra blendar'da püre haline getirin ![]() Şalgam püresini tekrar tencereye aktarıp iyice ısıtın ![]() |
![]() |
![]() |
|