Hidiv Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hidiv ÇorbasıMalzemeler; 100 gr tavuk eti100 gr tereyağ100 gr dolmalık biber100 gr taze kabak100 gr havuç100 gr lahana100 gr pırasa75 gr taze fasülye1 kuru soğan 2 diş sarımsak 2 gr toz zencefil2 gr köri biberi1,5 litre tavuk suyu 2 yemek kaşığı un 50 gr kremaTuz Hazırlanışı; Bütün sebzeler jülyen doğranır (kibrit biçiminde)Tereyağ eritilir sırasıyla soğan, sarımsak ve küp halinde doğranmış tavuklar kavrulur Sebzeler koyulur beraber 15 dakika kavrulur Un, zencefil, köri biberi ve tuz ilave edilir 2 dakika daha kavrulur![]() Tavuk suyu ilave edilir 25 dakika kaynatılır Krema ilave edilir servis yapılır
|
|
|
|