![]() |
Berrak Konsome |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Berrak KonsomeBerrak Konsome Tarifi - Berrak Konsome Nasıl Yapılır - Berrak Konsome Malzemeleri Berrak Konsome 8 su bardağı tuzsuz et (esmer et ya da tavuk) suyu (yağı bütünüyle alınmış) 3 yumurtanın akı 125 g sığır, dana ya da tavuk kıyması (bütünüyle yağı alınmış ve iri çekilmiş) 1 havuç (kazınıp, ince doğranmış) 1 kereviz sapı (ince doğranmış) 1 pırasa (ayıklanıp, temizlendikten sonra, ince doğranmış; ya da ince doğranmış 1 soğan) 1/4 tatlı kaşığı kekik 1 defne yaprağı 3 maydanoz dalı (kıyılmış) bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 1/2 tatlı kaşığı tuz Et (esmer et ya da tavuk) suyunu büyük bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, bir taşım kaynatın ![]() ![]() Tenceredeki et suyu kaynayınca kâsedeki karışımı tencereye boşaltıp, 1 - 2 kez karıştırdıktan sonra ateşi kısarak, tıkırdamaya bırakın ![]() ![]() ![]() Büyük bir kâsenin üstüne bir süzgeç yerleştirip, içine birkaç kat tülbent döşeyin ![]() ![]() Not: Konsomeyi berraklaştırmak için gerekli yumurta akları, tadını biraz değiştirdiğinden, et, sebze, kokulu otlar ve baharat eklenir ![]() Süslemede, çeşitli sebzeler kullanılabilir, ilke olarak yalnızca tek bir sebze süs olarak kullanılırsa da, zar biçimi doğranmış, karşıt renkli 2 sebze de kullanılabilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|