Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balık, çorbası, şehriyeli

Şehriyeli Balık Çorbası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şehriyeli Balık Çorbası



malzemeler


800-1000 gr'lık beyaz etli balık

3 çorba kaşığı sıvı yağ

1 su bardağı tel şehriye

3 adet orta boy domates

1 adet soğan

1 diş sarımsak

Tuz, karabiber

8 su bardağı su


tarifi


Tencereye yağ konur İnce kıyılmış soğan ve sarımsak eklenir, kavrulur Rendelenmiş domates atılır, salçamsı kıvam alana dek pişirilir Üzerine kaynar su katılır, parçalara bölünmüş balık eti ve şehriye ilave edilir Ara sıra karıştırarak şehriyeler kabarana kadar pişirilir Tuz ve karabiber katılır Birkaç dakika sonra ateşten alınır Sıcak olarak servise sunulurken üzerine kıyılmış maydonoz serpilir Limon eşliğinde sofraya getirilir

Not: Fener, kırlangıç, levrek gibi türler beyaz etli balıklardır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.