Börülceli Paça Çorbası |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Börülceli Paça ÇorbasıBörülceli Paça Çorbası Tarifi - Börülceli Paça Çorbası Nasıl Yapılır - Börülceli Paça Çorbası Malzemeleri Börülceli Paça Çorbası Ebru Omurcalı 1 çay bardağı börülce 4 çorba kaşığı zeytinyağı 2 çorba kaşığı un 2 adet yumurta 1 çay kaşığı tarçın 5 diş sarımsak 250 gr koyun kuşbaşı 1 adet domates 1 adet kuru soğan 4 adet paça (paça suyu) Tuz Karabiber Börülceyi bir gece önceden ıslatın 2 su bardağı suda haşlayın Suyunu kullanmak üzere dökmeyin Unu temiz bir kaba koyun Yumurtaları kırın 2 çorba kaşığı ılık su koyarak 10 dakika kadar iyice yoğurun Kulak memesi kıvamında olunca oklavayla 2-3 mm kalınlığında açın Erişte şeklinde kesin (Hazır erişte de kullanabilirsiniz) Paçaları temizleyin ve 6 su bardağı suyla beraber haşlayın Ayrı bir tencereye zeytinyağını, kuşbaşı etleri ve soğanı koyun, etler suyunu bırakıp çekene kadar pişirin, küp doğranmış domatesleri ekleyin ve 5 dakika birlikte kavurun Paça ve suyunu, sarımsakları, börülce ve suyunu, erişteleri, baharatları tencerenize ekleyin, erişteler yumuşayıncaya kadar pişirin Sirke ya da limon suyu ile servis yapın |
|