Kremalı Ispanak Çorbası 2 |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kremalı Ispanak Çorbası 2Kremalı Ispanak Çorbası Tarifi 2 - Kremalı Ispanak Çorbası Yapılışı - Kremalı Ispanak Çorbası Nasıl Yapılır - Kremalı Ispanak Çorbası Malzemeleri 750 gr ıspanak (ayıklanıp yıkanmış ve irice doğranmış) 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı 1 büyük soğan (ince doğranmış) 2 çorba kaşığı un 1 kg (5 su bardağı) tavuk suyu 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kırmızıbiber 2 çorba kaşığı limon suyu 125 gr (1/2 su bardağı) krema (iyice çırpılmış) Büyük bir tencerede yağı orta ateşte eritiniz Yağ kızınca soğanları katıp 5-6 dakika kavurunuz![]() Tencereyi ateşten alıp tahta kaşıkla unu karıştırarak pürtüksüz bir bulamaç yaptıktan sonra, yavaş yavaş suyunu akıtınız Tuz, biber, kırmızıbiber, limon suyu ve ıspanağı ekleyiniz![]() Tencereyi yeniden ateşe oturtup, devamlı karıştırarak kaynatınız Kaynayınca ateşin altını kısıp tencerenin kapağını kapatarak 20-25 dakika, ıspanaklar yumuşayana kadar yavaş yavaş pişiriniz![]() Tencereyi ateşten alıp kepçeyle çorbayı harmanlama makinasına koyunuz Krema kıvamına gelene kadar makinayı yavaş yavaş çalıştırınız![]() Krema kıvamına gelen çorbayı yeniden tencereye koyup orta, ateşte, arasıra karıştırarak kaynatınız Çorbayı tadıp gerekirse biraz daha tuz ve biber ekleyiniz![]() Tencereyi ateşten alıp çorbayı tek kişilik çorba kaselerine boşaltınız Her kaseye bir çorba kaşığı krema koyup servis ediniz![]() Not: Bu lezzetli çorbayı giriş yemeği olarak sarmısaklı ekmekle servis ediniz Çorbanın krema kıvamında olması için, mutlaka elektrikli harmanlama makinesi gereklidir
|
|
|
|