Adaçaylı Kuru Fasulye çorbası |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Adaçaylı Kuru Fasulye çorbasımalzemeler 400 gr haşlanmış kuru fasulye 1 adet havuç 1 adet kereviz sapı 1 adet soğan 2 diş sarmısak 10 gr biber salçası 1 litre et suyu veya bulyon 30 ml zeytinyağı Maydanoz Adaçayı Defne yaprağı Taze çekilmiş karabiber Tuz tarifi Havucu ayıklayıp ikiye üçe kesin Kereviz sapını kabaca halka kesin Soğanı soyup dilimleyin Sarımsakları soyup bütün bırakın Maydanozu incecik kıyın Tencereye zeytinyağını koyun Isınınca soğan ve sarımsakları ekleyin ve birkaç dakika çevirin Sırasıyla et suyu, kuru fasulye, havuç, kereviz, adaçayı, defne yaprağı, biber salçası, karabiber ve tuzu ekleyip pişirin Fasulyeler yumuşadığında el blenderi ile pürüzsüz hale getirin Maydanoz serpiştirerek sıcak olarak servis yapın |
|