![]() |
Macar Sebze Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Macar Sebze ÇorbasıMacar Sebze Çorbası Tarifi - Macar Sebze Çorbası Yapılışı - Macar Sebze Çorbası Nasıl Yapılır - Macar Sebze Çorbası Pişirme Süresi Bu çorba için, havucu daha fazla olarak birkaç (Macar maydanozu) denilen kökten «bir nevi baharlı köktür» ve kerevizden arzuya göre tedarik edilir ![]() ![]() ![]() Elde edilen sebze suyuna, konsome mevcutsa üç fincan, değilse mevcut sebze suyunun üçte bir miktarı kadar sığır eti suyundan ilâve edip kaynarken şehriyeyi koymalı, tuzunu da atmalı ve şehriye çorbası gibi pişirilerek sofraya konmalıdır ![]() Not: Infusion = haşlama yolu ile pişirilen bu çorbaya dahil fazla miktarda havucun sarılık, inkıbaz ve karaciğere faydaları vardır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|