![]() |
Et Suyu İle Buğday Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Et Suyu İle Buğday Çorbasıçorba çeşitleri - et suyu ile yapılan çorbalar - buğdaylı çorba nasıl pişirilir ![]() Buğday çorbası malzemeleri 1 çay bardağı aşurelik buğday 1 çay bardağı nohut 600 gr kemikli koyun eti 3 soğan 30 gr tereyağı 1 çorba kaşığı un 2 yumurtanın sarısı 1 limon 2 tatlı kaşığı tarçın 1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber Tuz Buğday çorbası hazırlanışı Buğdayı ve nohudu ayrı kaplarda ıslatıp bir gece öncesinden bekletin ![]() Buğdayı ve nohudu ayrı tencerelerde birer litre su ile yaklaşık 35-40 dakika kaynatın ![]() 6 bardak su, kabuğu soyulmuş ve ortadan ikiye kesilmiş 1 soğan, 1 tatlı kaşığı tuz ve eti derin bir tencereye alıp yaklaşık 1-1 ![]() ![]() Ocaktan alıp suyunu süzün ve etleri ayıklayın ![]() Süzülmüş et suyu ve ayıklanmış etleri çorbayı pişireceğiniz tencereye alın ![]() Haşlanmış buğday ve nohudu ekleyin ![]() Kısık ateşte 1 saat daha pişirin ![]() Kalan 2 soğanı temizleyip yemeklik doğrayın ![]() Tereyağını tavada eritip soğanları ilave edin ve kavurun ![]() Çorbaya ekleyip 15-20 dakika daha pişirin ![]() Çorbanın terbiyesi için, derin bir kasede yumurta sarılarını unla iyice çırpıp limon suyunu ekleyin ![]() Terbiyeyi birkaç kaşık çorbayla inceltip karıştıra karıştıra kaynamakta olan çorbaya ilave edin ![]() Bir-iki dakika daha kaynatıp ocaktan alın ![]() |
![]() |
![]() |
|