Et Suyu İle Buğday Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Et Suyu İle Buğday Çorbasıçorba çeşitleri - et suyu ile yapılan çorbalar - buğdaylı çorba nasıl pişirilir ![]() Buğday çorbası malzemeleri 1 çay bardağı aşurelik buğday 1 çay bardağı nohut 600 gr kemikli koyun eti 3 soğan 30 gr tereyağı 1 çorba kaşığı un 2 yumurtanın sarısı 1 limon 2 tatlı kaşığı tarçın 1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber Tuz Buğday çorbası hazırlanışı Buğdayı ve nohudu ayrı kaplarda ıslatıp bir gece öncesinden bekletin Buğdayı ve nohudu ayrı tencerelerde birer litre su ile yaklaşık 35-40 dakika kaynatın ![]() 6 bardak su, kabuğu soyulmuş ve ortadan ikiye kesilmiş 1 soğan, 1 tatlı kaşığı tuz ve eti derin bir tencereye alıp yaklaşık 1-1 5 saat (etler kemikten ayrılıp tel tel oluncaya kadar) kaynatın![]() Ocaktan alıp suyunu süzün ve etleri ayıklayın ![]() Süzülmüş et suyu ve ayıklanmış etleri çorbayı pişireceğiniz tencereye alın Haşlanmış buğday ve nohudu ekleyin Kısık ateşte 1 saat daha pişirin ![]() Kalan 2 soğanı temizleyip yemeklik doğrayın Tereyağını tavada eritip soğanları ilave edin ve kavurun Çorbaya ekleyip 15-20 dakika daha pişirin ![]() Çorbanın terbiyesi için, derin bir kasede yumurta sarılarını unla iyice çırpıp limon suyunu ekleyin Terbiyeyi birkaç kaşık çorbayla inceltip karıştıra karıştıra kaynamakta olan çorbaya ilave edin Bir-iki dakika daha kaynatıp ocaktan alın
|
|
|
|