Ak Çorba |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ak Çorbaçorba çeşitleri - pirinçli ak çorba nasıl pişirilir ![]() Ak çorba malzemeleri 2 çorba kaşığı pirinç 4 su bardağı su 1 yumurtanın sarısı 1 çorba kaşığı un 2 su bardağı yoğurt 60 gr tereyağı 1 tatlı kaşığı kuru tarhun 1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber Tuz Ak çorba hazırlanışı Bu özel çorbayı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın ![]() Pirinci bol suyla yıkayıp süzün ![]() Geniş bir tencereye alıp 4 bardak su ve bir tutam tuz ilave ederek yarım saat haşlayın ![]() Pirinçler haşlanırken çorbanın terbiyesi için, bir kaseye önce yumurta ile unu alıp, sonra yoğurdu ekleyip iyice çırpın Karışımı 2 çorba kaşığı suyla inceltip azar azar çorbaya ilave edin ![]() Sürekli karıştırarak kısık ateşte 15 dakika daha pişirin ![]() Tereyağını tavada eritip tarhunu ekleyin ![]() Çorbaya ilave edip 1-2 dakika daha pişirin ![]() Çorbayı servis kaselerine alın Taze çekilmiş karabiber ekleyip rendelenmiş havuçla süsleyerek sıcak servis yapın
|
|
|
|