Ak Çorba |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ak Çorbaçorba çeşitleri - pirinçli ak çorba nasıl pişirilir Ak çorba malzemeleri 2 çorba kaşığı pirinç 4 su bardağı su 1 yumurtanın sarısı 1 çorba kaşığı un 2 su bardağı yoğurt 60 gr tereyağı 1 tatlı kaşığı kuru tarhun 1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber Tuz Ak çorba hazırlanışı Bu özel çorbayı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın Pirinci bol suyla yıkayıp süzün Geniş bir tencereye alıp 4 bardak su ve bir tutam tuz ilave ederek yarım saat haşlayın Pirinçler haşlanırken çorbanın terbiyesi için, bir kaseye önce yumurta ile unu alıp, sonra yoğurdu ekleyip iyice çırpın Karışımı 2 çorba kaşığı suyla inceltip azar azar çorbaya ilave edin Sürekli karıştırarak kısık ateşte 15 dakika daha pişirin Tereyağını tavada eritip tarhunu ekleyin Çorbaya ilave edip 1-2 dakika daha pişirin Çorbayı servis kaselerine alın Taze çekilmiş karabiber ekleyip rendelenmiş havuçla süsleyerek sıcak servis yapın |
|