Krutonlu Sebze Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Krutonlu Sebze ÇorbasıKrutonlu Sebze Çorbası Tarifi - Krutonlu Sebze Çorbası Yapılışı - Krutonlu Sebze Çorbası Nasıl Yapılır - Krutonlu Sebze Çorbası Pişirme Süresi gerekli malzeme: 1 kabak 1 patates (orta boy) 2 havuç maydanoz 25 gr taze fasulye (bir avuç) 25 gr iç bezelye (bir fincan) 50 gr margarin (2 buçuk kaşık) 50 gr un (1 kahve fincanı) 2 lt su (sekiz bardak) 1 yumurta 1 çay kaşığı tuz yarım limonun suyu 2 bayat ekmek dilimi Bütün sebzeleri yıkayın, düzgün biçimde doğrayın Sekiz bardak su içinde tuzunu da atarak haşlayın İyice yumuşadıkları zaman elekten geçirerek, püre gibi ezin, pütür bırakmayın![]() Margarini, bir ayrı kuşhanedekızdırın, unu hafif kavurup pembeleştirin Püre gibi ezdiğiniz sebzelerle kavrulmuş unu tahta kaşıkla özeyerek karıştırın![]() Biraz daha kaynatın kuçuk bir kapta limon suyu ile yumurtanın sarısını çırpın Tuz ekin Ocağı kapatın ve limonlu yumurta sarısını da yavaş yavaş vede karıştırarak çorbaya katın![]() 2 bayat ekmek dilimini tavla zarı gibi doğrayarak kızgın yağda kızartın ve bir çanak içinde çorbayla birlikte sofraya getirin ![]() Servis yaparken her çorba kâsesine bir kaşık bu ekmekten koyun
|
|
|
|