Sumaklı Çorba |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sumaklı ÇorbaSumaklı Çorba Tarifi - Sumaklı Çorba Nasıl Yapılır - Sumaklı Çorbanın Yapılışı Malzemeler: 1 çay bardağı aşurelik buğday 1 çay bardağı nohut 1 çay bardağı kırmızı mercimek 65 su bardağı su 1 orta boy patlıcan 2 çorba kaşığı salça 5 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı sumak ekşisi 2 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı nane 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber Tuz Hazırlanışı: Aşurelik buğday ve nohudu akşamdan 15 su bardağı su ile ıslatın Ertesi gün yıkayıp süzün ve kalan 5 bardak suyu ekleyip basınçlı tencerede 45 dakika pişirinMercimeği yıkayıp süzün Patlıcanın kabuğunu soymadan küçük küp şeklinde doğrayın Tuzlu suda 15 dakika bekletin Sıkarak sudan çıkarınSalçayı 1 kaşık suyla ezin Mercimek, patlıcan, tuz ve salçayı nohutlu buğdaya ilave edip pişirinSarımsakların kabuklarını soyup ezin Sumak ekşisiyle birlikte tencereye ekleyip karıştırın Nane ve kırmızıbiberi tereyağda kızdırıp çorbanın üzerine gezdirin Sıcak olarak servis yapın |
|