![]() |
Alişke Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alişke ÇorbasıAlişke Çorbası tarifi - antep yemekleri Malzemeler: * 5-6 bardak tavuk suyu * 1 bardak kadar un * 1 yumurta * 1 orta boy patates * 1 küçük soğan * 1 tatlı kaşığı salça * Karabiber, tuz * Sıvı yağ Yapılışı: * Soğanı minik minik doğrayıp yakmadan pembeleştirin, salçasını katıp biraz kavurun ![]() * Üzerine tavuk suyunu ilave edin ve minik küpler halinde doğradığınız patatesi ilave edin ![]() * Çorba kaynarken un, tuz ve bir miktar suyu karıştırıp kek hamuru veya bulamaç kıvamlı bir hamur hazırlayın ![]() ![]() * Kaynayan çorbaya çay kaşığı yardımıyla fındık büyüklüğünde parçalar atarak hamuru bitirin ![]() * Hamurlar çabucak pişip çorbanın yüzüne çıkacaktır ![]() ![]() * 1 yumurtayı iyice çırpın ve sıcak çorbanın içine incecik ip gibi akıtın ![]() ![]() * 5 dakika sonra baharatlarını katarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|