Kerevizli Ezo Gelin |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kerevizli Ezo GelinKerevizli Ezo Gelin Tarifi - Kerevizli Ezo Gelin Yapılışı - Kerevizli Ezo Gelin Nasıl Yapılır - Oktay Usta Kerevizli Ezo Gelin Malzeme Listesi: 3 Çorba K İri Bulgur4 Çorba K Kırmızı Mercimek3 Çorba K Pirinç2 Çorba K Un2 Çorba K Domates Salçası2 Çorba K Tereyağı2 Çorba K Tel Şehriye1 Soğan 2 Sap Kereviz Et Suyu Tuz Hazirlanisi: Bulguru, mercimeği ve pirinci süzgece alarak iyice yıkıyoruz Küçük bir tencereye su koyarak kaynatıyoruz Yıkadığımız bulguru, pirinci, mercimeği içine koyuyoruz ve haşlıyoruz![]() Ayrı bir tencereye tereyağını koyuyoruz Soğanı yemeklik doğruyoruz ve tereyağında kavuruyoruz Salçayı ve unu ilave ediyoruz Kereviz saplarını da ince ince doğruyoruz Soğuk su ilave edip çırparak karıştırıyoruz![]() Haşladığımız mercimek, pirinç ve bulguru ilave ediyoruz Kereviz saplarını ve ardından et suyunu ekliyoruz Tuzunu atıyoruz Kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz Pişmesine yakın tel şehriyeyi ekliyoruz![]() Servis kasesine alıyoruz ve üzerine kereviz yaprağı koyarak servis ediyoruz
|
|
|
|